De avonturen van Drieste Dirk

14,95

Dirk is een jonge tiener die door zijn vriendjes “Drieste Dirk” wordt genoemd vanwege de bravoure waarmee hij zijn avonturen beleeft, in de problemen geraakt, maar daar zich ook altijd weer een weg uit weet te vinden.
Opgroeiend in Bergen op Zoom, behoren de wijken De Zeekant, ’t Fort en De Jordaan tot de buurt waar hij begin jaren ’70 van alles en nog wat meemaakt.
Nu gebouwen, zelfs hele straten en bewoners wegvallen, is dit boek een tijdsvenster op het verleden voor hen die in de jaren zestig en zeventig opgroeiden in het Bergse.

Maar het is ook vooral een spannend jongensboek dat jongeren een beeld geeft op een andere tijdsperiode, op avonturen en belevingen, en vooral op ongebreidelde fantasie die alle kinderen hebben.

“De avonturen van Drieste Dirk” is dan ook een boek dat bij iedereen past die de Nederlandse taal machtig is. Dus verdrink in vervlogen tijden en geniet van avonturen die je misschien zelf ook ooit beleefd hebt.

 

Duik terug in begin jaren ’70 en herbeschouw je jeugd door de ogen van een jonge tiener, terwijl hij zijn avonturen beleeft in de wijken ’t Fort, De Zeekant en De Jordaan te Bergen op Zoom. Het is een spannend jeugdboek geworden dat niet alleen interessant is voor oud-bewoners van vernoemde wijken, maar het biedt eigenlijk iedereen een tijdsvenster op het verleden. De hedendaagse jeugd kan van tijdloze avonturen genieten, terwijl ze tevens kan beleven hoe rijk men kon zijn in alle armoede.

 

Over Sonn Franken

Sonn werd op 27 maart 1962 geboren in de Rijnlaan te Bergen op Zoom. Hij woont en werkt nog steeds in deze stad.

In 2013 verscheen zijn eerste boek, een fantasy boek met de titel “De Oversteek”, waarna er nog diverse boeken en gedichtenbundels van zijn hand verschenen. Daarnaast belandden er ruim 50 gedichten en korte verhalen in nationale en internationale bundels en magazines.

Zijn oorlogsroman “In de schaduw van de waarheid” is inmiddels door Prinses Margriet in ontvangst genomen en is december 2020 officieel op de Duitse markt verschenen.

Zijn thrillers “Dossier Doel” en “Dossier Europa” zorgden voor de nodige “reuring” binnen en buiten onze grenzen, waarbij zelfs de filmindustrie belangstelling toonde.

“De avonturen van Drieste Dirk” is zijn 14 e publicatie. Hiermee lanceert de schrijver een boek dat teruggrijpt op een stuk Bergse historie en tevens een stuk uit zijn eigen verleden.

SKU: 9789492046468 Category:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “De avonturen van Drieste Dirk”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *