Ik mocht geen kind zijn

12,50

Mijn moeder leidde al voor haar huwelijk een seksueel ongeremd leven. Om ongestoord contact te hebben met de mannelijke bezoekers bij ons thuis, werden mijn zussen en ik mishandeld en opgesloten in een kast.

Mijn moeder stierf toen ik bijna anderhalf was tijdens een gevecht met mijn stiefvader. Mijn twee zussen en ik waren getuigen van een dodelijke messteek in haar hart. Mijn stiefvader raakte in paniek, ook hij had dit niet zo gewild, en belandde in de gevangenis, waar hij niet meer levend uit zou komen.

Als wezen waren mijn zussen en ik overgeleverd aan de diverse instanties van de maatschappij, nadat onze familie ons had afgewezen.

Kritisch laat ik me uit over de hulpverlening die in dit soort gevallen geboden had moeten worden. Dit met de hoop dat de hulpverlening het oppakt en zichzelf verbetert, omdat er nog steeds sprake is van ernstige vorm van misbruik en kindermishandeling.

Ik hoop met mijn verhaal een inspiratie voor anderen (lotgenoten) te kunnen zijn en dat zij niet opgeven, maar kracht krijgen om hun verschrikkelijke levenservaringen af te sluiten en vertrouwen te krijgen voor in de toekomst.

Jeannette Meijer

Uitverkocht

SKU: 9789492046161 Category:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Ik mocht geen kind zijn”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *