Om de gunst van het volk

18,95

OM DE GUNST VAN HET VOLK

Ad captandum vulgus (Latijn) betekent om de gunst van het volk te winnen. Als je het in de politiek wil maken, moet je het volksgevoel aanspreken, de emotie van de massa. Dat doet de Nationale Volksbeweging, kortweg de NV, een razendsnel aan populariteit winnende maatschappelijke stroming op de ultrarechtse flank.

Het kan nauwelijks nog mis gaan; bij de volgende Kamerverkiezingen zal de NV de grootste partij worden. Dan wordt het land wordt opgeschrikt door een fatale aanslag op het leven van de voorzitter en een lid van de huidige Kamerfractie, later gevolgd door de gewelddadige verstoring van een grootse verkiezingsmanifestatie.

Hubert Mulders, het nieuwe boegbeeld van de NV, ontwikkelt zich van een omstreden jurist tot een doortastend politicus.

De recherche staat voor de bijna onmogelijke opgave om een kluwen van relaties te ontwarren binnen de top van de NV en tussen de onder- en bovenwereld.

Motell Rijnen (Breda, 1948) is socioloog/ criminoloog.
Hij werkte in het hoger onderwijs en is behalve folkmuzikant ook een gepassioneerd schrijver. Zijn korte verhalen zijn in meerdere verzamelbundels opgenomen. Het romandebuut met KONING VAN CLADDAGH in 2014 werd in 2017 gevolgd door HORA, in 2019 door de psychologische roman FLEUR, EEN LEVEN IN DE KNOP GEKNAKT en zijn
aangrijpende roman DE LAATSTE GOLDSTERN kwam uit in 2020. OM DE GUNST VAN HET VOLK is zijn vijfde roman.

Uitverkocht

SKU: 9789492046567 Category:

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Om de gunst van het volk”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *