• 0 Items - 0,00
    • No products in the cart.

Een bijzondere avond om twee boeken te presenteren van twee schrijvers uit de lage landen. Sonn Franken uit Bergen op Zoom presenteerde zijn 11e boek “Litaraire Glibberingen & Poëtische Trilsels” en Marc Kerkshof uit Edegem (België) ook al weer zijn 4e boek “ Het Doek Valt”. 

Om zeven uur ging de zaal open waarna om half acht de hoofdrolspelers van de avond het podium betraden en alle mensen in de zaal welkom heten. Speciaal was professor Boris Johnson alias Henk Witjes over gekomen om het een en ander toe te lichten, en hier en daar een korreltje zout op de gevoelige plekjes te leggen. Jammer was wel dat Boris Johnson niet de hele avond heeft kunnen volmaken ondanks wel zijn betaalde honorarium.

Het boek “HET DOEK VALT” van Marc Kerkhofs werd als eerste toegelicht. Een verhaal over Ronald die na het herstellen van een stormschade een ingemetseld doek als kunstwerk vindt op zolder. Zijn vrouw vind het helemaal niks en is er zelfs bang van. Als Ronald het kunstwerk laat taxeren door een veilinghuis worden de oude demonen wakker en komen de gebeurtenissen in een versnelling. Een enorm verhaal huist er achter het doek en Ronald wenste toch dat hij het vervloekte doek nooit gevonden had……………..

Het boek van Marc kon nu eindelijk uitgegeven worden en direct gesigneerd worden tijdens de aanschaf van een exemplaar. Een kleine pauze die in de foyer van Theater Den Enghel was het break moment voor we naar de volgende schrijver toe gaan. In pauze en na afloop van de presentatie werd het muzikaal opgeluisterd door Sabine van der Zwan.

Dan het boek “LITERAIRE GLIBBERINGEN & POËTISCHE TRILSELS” van Sonn Franken. Een boek waar hij jullie mee neemt naar het geschreven woord. Hoe een woord zich vormt en wat mensen er over drijft te schrijven. Men duikt in het Nederlandse vocabulaire en richt zich op specifieke woorden. Natuurlijk gebeurd dit met een knipoog en kan Sonn het niet nalaten om zijn beleving om te zetten in gedichten en dit te combineren met een bijpassende foto.

Over allebei de schrijvers had Pim van Bommel van Uitgeverij Boekenindustrie alleen maar lovende woorden. Ook gaf Pim van Bommel een klein kijkje in de keuken hoe men de beginnende of kleine schrijver helpt hun boeken op de markt te zetten. Het was een idee vertelde hij van zijn kinderen die de uitgeverij hebben opgericht, dat er een verschil zit tussen drukken en of printen. Het printen kan namelijk de kosten ontzettend laag houden en hoeft de schrijver niet ineens een 2000 of 5000 boeken af te nemen. Tenslotte werd aan Pim van Bommel gevraagd om misschien ook wat meer te gaan schrijven. Hier werd symbolisch een mooie pennen set als cadeau mee uitgereikt door Sonn Franken, Marc Kerkhofs en Henk Witjes.

De gepresenteerde boeken kunnen via Marc, Sonn , diverse boekhandels, websites of de Uitgeverij verkregen worden.

Sonn Franken: tel. +31 6 24702274 / omesonn@home.nl

Marc Kerkhofs : tel. +32472277529 / kerkhofs.marc@telenet.be

Uitgeverij Boekenindustrie: tel. +31 6 38611596 / info@boekenindustrie.nl

Colofon:

• Titel: Literaire Glibberingen & Poëtische Trilsels

• ISBN: 9789492046574

• A4-formaat, hardcover, full-color, 300 pagina’s

• Auteur: Sonn Franken

• Uitgever: Boekenindustrie

• Verkoopprijs: € 34,95

Colofon:

• Titel: HET DOEK VALT

• ISBN: 9789492046284

• A5-formaat, softcover, 298 pagina’s

• Auteur: Marc Kerkhofs

• Uitgever: Boekenindustrie

• Verkoopprijs: € 17,50

Tekst en Foto’s Bastin van Elzakkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *