Welkom

Boekenindustrie is dé uitgever die de auteur een podium biedt en met de auteur één gemeenschappelijk doel heeft, namelijk: succesvol boeken verkopen.

Boekenindustrie geeft jouw boek met een ISBN registratie uit via het Centraal Boekhuis, het logistieke orgaan van de boekenbranche, zodat jouw boek in ruim 2500 (online) boekwinkels in Nederland en België te verkrijgen is.

Boekenindustrie (BI) is in 2014 opgericht door broer en zus Bob en Ines van Bommel, als gevolg van een bekend probleem: voorraadrisico bij het uitgeven van boeken.

De meeste uitgeverijen laten grote voorraden boeken drukken met de hoop dat ze allemaal verkocht gaan worden. De realiteit laat zien dat er altijd vele voorraden van deze boeken niet verkocht worden en dus blijft men met een flink financieel risico zitten en wie gaat dat betalen…. de uitgever of dan toch de auteur?

Bob en Ines bedachten een oplossing en begonnen zo hun uitgeverij in Printen On Demand, POD.

Printing on Demand (POD), ook wel bekend als print-on-demand, is een productiemethode voor het drukken van boeken, tijdschriften, merchandise en andere gedrukte materialen. Bij POD worden exemplaren van een publicatie pas afgedrukt nadat er een bestelling voor is geplaatst, in plaats van van tevoren grote hoeveelheden te drukken en op voorraad te houden. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van POD:

Efficiëntie: POD elimineert de noodzaak om grote voorraden boeken of andere gedrukte producten te onderhouden, waardoor overtollige voorraad en verspilling worden voorkomen.

Kostenbesparing: Boekenindustrie en de auteurs hoeven geen grote investeringen te doen in de voorraden. Boekenindustrie laat alleen drukken wat nodig is.

Aanpasbaarheid: Het is eenvoudig om wijzigingen aan te brengen in de inhoud van een publicatie, omdat elke boek individueel kan worden afgedrukt.

Toegang tot markten: POD maakt het gemakkelijker om boeken wereldwijd beschikbaar te stellen, omdat ze lokaal of op afstand kunnen worden afgedrukt en verzonden.

Duurzaamheid: Omdat er geen onnodige exemplaren worden afgedrukt, kan POD een duurzamere optie zijn dan traditionele drukmethoden.

Het was voor Boekenindustrie een moeilijke start, omdat in die tijd bijna niemand POD boeken wilde drukken en verkopen, zelfs het Centraal Boekhuis wilde eerst niet meewerken met Boekenindustrie. Gelukkig bleven Bob en Ines volhouden en ze hadden een vooruitziende blik: inmiddels worden er miljoenen boeken als POD verkocht via het Centraal Boekhuis.

Als extra verkoopstimulans zorgt Boekenindustrie ervoor dat bij een uitgifte van een boek, bepaalde boekwinkels een fysiek exemplaar in hun winkel krijgen, onder de voorwaarde dat bij verkoop er direct een nieuw exemplaar wordt aangevraagd bij het Centraal Boekhuis. Zo blijft er dus altijd een fysiek exemplaar van jouw boek in de winkel liggen. De boekhandelaar loopt geen enkel financieel risico, omdat de boekhandelaar het eerste exemplaar gratis van Boekenindustrie heeft gekregen en de volledige verkoopopbrengst als winst mag beschouwen. Deze extra verkoopstimulans is geheel voor rekening van Boekenindustrie.

Ben je nieuwsgierig of Boekenindustrie ook jouw boek wilt uitgeven? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Bel +31 (0)638611596 of mail naar info@boekenindustrie.nl of stel je vraag via het contactformulier.

“Have a nice book!”